Hvorfor skal publikum velge deg? EiK-samling nr 2

 

Tredje kull med EiK-entreprenører skal gjennom syv lunsj-til-lunsj seminarer fra høsten 2020 til våren 2021 for å utvikle egen virksomhet, få kompetanse og bygge verdifullt nettverk sammen med andre dyktige aktører fra hele Agder. I årets andre seminar møttes deltagerne i Mandal for workshop og foredrag med Tor Åge Skagestad Eikerapen og Cecilie Thunem-Sanuum.

Hva slags problemer løser du med prosjektet ditt?

Tor Åge Skagestad Eikerapen er psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi. Nå skal han hjelpe kulturentreprenørene i EiK med problemløsning. Målet er å bevisstgjøre deltakerne på hva som er deres forretningsmodell. Hvorfor skal målgruppen velge deg, fremfor noen andre? Og, hva slags problemer løser du egentlig for målgruppen?

«Jeg er opptatt av at man må tørre å se på virksomheten sin som en butikk. Selv om få i kulturfeltet liker å se på seg selv som en selger, er det å selge eller å overbevise helt grunnleggende for å kunne ha en bærekraftig virksomhet.» sier Eikerapen, som til daglig jobber med å hjelpe virksomheter med å bli enda bedre på ledelse, kultur og kommunikasjon.

Samlingens første workshop engasjerer og inspirerer deltagerne. Vi lærer at enkle spørsmål kan spissformulere formål og tjeneste, definere hva man egentlig selger, og effektivisere kommunikasjonen ut til kunden.

Kveldsaktiviteter

Tar du alltid telefonen når noen ringer?

-«Da velger du ubevisst tilgjengelighet over tilstedeværelse, noe som kan påvirke effektiviteten i arbeidsprosessen din. For hvor mye gjør det egentlig at den som vil ha tak i deg, må vente en time eller to? Ingenting. Oppdrag blir ikke avlyst selv om man ikke er tilgjengelig 24 timer i døgnet, og man kan fint vente med å svare på epost, til man fullt og helt kan fokusere på oppgaven.»

Cecilie Thunem-Sanuum er fast gjestekommentator og kronikør i flere aviser og tidsskrifter, og forfatter av den kritikerroste boken «Tid til alt». Nå holder hun foredrag for oss om tidsstyring under mantraet: «Gjør mer av det du tror på, tro mer på det du gjør!»

I tillegg til å forklare forskjellen på presserende og viktige oppgaver, får vi vite når på døgnet hjernen funker best, hvorfor vi aldri bør velge tirsdager på Facebookposter og at mailene våre aldri bør være lengre enn 15 linjer.

EiK-seminarene er lagt opp til at deltagerne får kunnskap og verktøy i riktig rekkefølge. Etter en grundig innføring i definisjon av målgruppe, identitet, verdi og effektive arbeidsmetoder, er gruppen velutstyrt før neste seminar på Jol i Rysstad, hvor markedsføring og sosiale medier står på agendaen.