EiK-profilen: Konsertarrangør Jan Kenneth Transeth

Jan Kenneth «Janki» Transeth er Kristiansands kanskje viktigste konsertarrangør.

Foto: Tor Stensola

Kan du fortelle litt om hvem du er, hvor du kommer fra og hva slags bakgrunn du har?
Jan Kenneth Transeth heter jeg, er 45 år og er født og oppvokst i Kristiansand. Har siden 4–5 års alderen vært over gjennomsnittet interessert i kultur og spesielt musikk. Begynte å spille i band og skrive musikk i 14-årsalderen og har gitt ut en del album i forskjellige sjangre, både med diverse band og alene.

Startet plateselskap og management (Karmakosmetix Music) i 2002, som i 2010 utviklet seg til musikk- og eventselskapet Dirty Old Town AS. Siden 2013 har vi hatt mest fokus på å promotere og arrangere konserter på forskjellige scener i Kristiansand.

Jeg har fagbrev som tømrer og 10 års erfaring i kommunalt, statlig og privat barnevern. I perioden 1993 til 2004 reiste jeg en god del, og mye av erfaringene jeg gjorde på de reisene har senere blitt brukt i profesjonell sammenheng.

Hvordan har dine dager vært under corona-krisen?
Det har vært interessante dager, spesielt fordi situasjonen har forandret seg jevnlig. Det man har forholdt seg til den ene dagen, har gjerne forandret seg til dagen etter. Når det er sagt, var vi ganske tidlig ute med å forutse hvilken retning dette tok.

Jeg tror det hadde en del å si at jeg leste en lang artikkel om Spanskesyken noen måneder før utbruddet kom til Norge, og startet derfor allerede i månedsskiftet februar/mars med å se på tentative muligheter for flytting av arrangementer til og med sommeren.

Hva har vært vanskeligst å deale med?
Faktisk at det var litt vanskelig å nå inn til en del samarbeidspartnere mens viruset herjet i syd-Europa. Vi var overbevist om at de fleste arrangementene våre til langt utpå sommeren kom til å bli avlyst, men fikk ofte ikke medhold i dette før vi var en del uker inn i lockdown-perioden.

Hvordan gikk nettkonserten «Sammen for byen» som dere arrangerte i samarbeid med Kilden og Fædrelandsvennen?
Det gikk veldig bra, syntes jeg. Vi hadde over 20 000 seere og samlet inn over 50 000 kroner til Stine Sofies Stiftelse etter at musikere og skuespillere var betalt. Det er jeg veldig fornøyd med.

Vi forsøkte å legge sendingen opp som et talkshow med gjester og innslag, og selv om det ble en seersuksess, tenker jeg i ettertid at det kanskje ble litt for lang sending og en smule baktungt. Men sett i lys av at det var første gang vi gjorde noe slikt, syntes jeg vi bør være fornøyd.

Akkurat nå planlegger vi to nye sendinger sammen med både FVN og Kilden. Det blir spennende å se om vi klarer å videreutvikle og spisse konseptet enda mer.

Tror du noe godt kan komme ut av denne veldig spesielle perioden?
Absolutt. Konona-perioden vi er inne i nå, gir oss alle en mulighet til å ta et skritt tilbake og se med nye briller på virksomhetene våre. Det er en ypperlig anledning til å tenke nye, lange tanker om fremtiden og om nye, mulige prosjekter.

Du kan følge Janki og Dirty Old Town videre på hjemmesiden deres og på Facebook.

– Roy Søbstad